vragen en antwoorden
aanwijzingen deel 1
aanwijzingen deel 2
aanwijzingen deel 3
ervaringen van deelnemers
artikelen, geluidsfragmenten en video's
zelfrealisatie ofwel verlichting
Wie leest dit?

Ben jij je naam?
Wat als je anders genoemd was door je ouders?

Ben jij je lichaam?
Je lichaam is nu anders dan 20 jaar geleden. Ben jij ook anders? Als je haren afgeknipt zijn, ben jij dan verminderd? Of is alleen je lichaam veranderd en ben jij degene die dat waarneemt?

Ben jij je gedachten?
Welke gedachten? Vroeger had je andere gedachten dan nu. Ben jij ook anders? Of zijn alleen de gedachten die passeren anders en ben jij degene die dat waarneemt?

Ben jij je herinneringen?
Je herinneringen zijn vermeerderd in de afgelopen 20 jaar. Ben jij ook vermeerderd? Ben jij meer dan 20 jaar geleden? Of ben jij degene die al de herinneringen waarneemt en het zelfs waarneemt als een herinnering is vergeten?

Ben jij je gevoelens?
Welke van de vele gevoelens die je waarneemt ben je dan? Het lekkerste gevoel of het naarste gevoel? Het rustigste gevoel of meest onrustige gevoel? Of ben jij degene die alle gevoelens waarneemt wanneer ze gevoeld worden in het lichaam?

Ben jij je ego?
Wat is een ego? Kan je het waarnemen of is het een idee? Waar is het ego als je er niet aan denkt? Ben jij er ook niet als je niet aan je ego denkt? Ben jij er niet als je niet aan jezelf denkt? Of ben jij degene die alle gedachten waarneemt en zelfs waarneemt als er even niet gedacht wordt?

Wat is dat wat deze letters ziet?

Wat is dat wat ziet dat je van alles kan bedenken en geloven?

Wat is dat wat ziet dat je misschien niet weet wat het is dat waarneemt?

Dat ben jij.
Niet te beschrijven, niet te bedenken en niet te voelen.
Eenvoudig aanwezig.