vragen en antwoorden
aanwijzingen deel 1
aanwijzingen deel 2
aanwijzingen deel 3
ervaringen van deelnemers
artikelen, geluidsfragmenten en video's

Hieronder een kleine selectie van de reacties van mensen die nu-meditatie hebben ervaren. We zijn ook benieuwd naar jouw bevindingen. Stuur ons jouw ervaring en we plaatsen het zo snel mogelijk hieronder erbij.

Berryl
Nu, een paar dagen na de workshop, voel ik de innerlijke rust nog even krachtig en aanwezig. Erik, bedankt voor het leren waarnemen... heerlijk om niets te hoeven doen. Tot gauw!

Reinder
Bedankt Erik voor de non-workshop afgelopen zaterdag. Het aanwezig zijn, hoe kort ook, op deze middag was erg bijzonder. Een rust die ik koester en smaakt naar meer. Ik merk dat er een luikje is opengegaan en ik ga de komende tijd verder experimenteren. Tot een volgende keer!

Natascha
Weer thuis na de NU-meditatie. Het heeft mij veel te zeggen gehad en zeker geinspireerd hier verder mee te gaan! Bedankt voor de eenvoudige begeleiding en prima sfeer in dat mooie pand. Je ziet mij zeker nog eens terug (misschien in de buurt van Nijmegen? :-)) Voorlopig zal ik mij ook in jullie site verdiepen. Bedankt voor deze bijzondere ervaring, de mogelijkheid anders naar de dingen te kijken, etc!

Sissi
De workshop op zaterdagmiddag op een prachtige locatie was fijn. Ik had geluk: een strakblauwe lucht, zon die naar binnen scheen door het geopende raam, vogeltjes die floten, het rook lekker en heerlijk zittende stoeltjes (godzijdank niet in een ingewikkelde kruisstand na een avondje met een fikse kater). Heerlijk ook: ik hoefde niets te doen. De hele dag waren er alleen maar uitnodigingen. Ik ontspande. Tijdens de pauze liep ik door een nieuw Amsterdam: mooiere beelden, scherpere geluiden, anders. Wow, waren mijn ogen geopend? De tijd erna dacht ik soms van wel, om daarna te ontdekken dat ze potdicht zaten. O,o wat ingewikkeld, mooi, moeilijk. Maar hoe fijn die extra dimensie die ik iedere dag, meerdere malen voel. En dan is het: oja dit is goed. Ik ben een zeer blij mens dat ik dit (denk?) te voelen. Dank voor de pointers (de nieuwe zien er overigens interessant uit)

Marianne
Inmiddels ruim 1,5 maand geleden dat ik ben komen mediteren. En nog steeds vind ik de workshop een mooie ervaring, zo bewijst dit berichtje enige tijd na dato. Tijdens de training ben ik even weggeweest, een gemoedstoestand die niet geheel onbekend was, me aan mijn jeugd deed herinneren. Tijdens het ouder worden ben ik te veel in mijn hoofd gaan zitten: bezig zijn met de buitenwereld. En juist omdat ik dat van mezelf erken, vind ik het bijzonder dat ik de wereld om me heen in de workshop heb kunnen loslaten. Op een bepaald moment sliep ik, en toch weer niet. Volgens mij heb ik elk woord meegekregen, en toch was ik weg. Bijzonder, dat ik me in een groep heb durven overgeven, en ook heel lekker om deze modus te herontdekken. Jammer allen dat me na afloop de gedachte bekroop: ik zou toch niet gesnurkt hebben? Maar een seconde later dacht ik: en wat als...? Schijt! En zo denk ik steeds vaker bij onzinnigheden (maar dat heb ik niet slechts aan de meditatie te danken). Mocht je twijfelen: doe het gewoon, wat heb je te verliezen?

Wim
De ervaring van een workshop of satsang NU-meditatie zou ik voor geen goud willen missen. Dit is echt en het is nu. Het nodigt je uit en daagt je uit. Zo vol eenvoud en zo bijzonder. Erik en Fulco, hartelijk bedankt voor wat jullie met ons delen en tot spoedig ziens!

Martijn
Na afloop van de workshop voelde ik me een stuk lichter. 'Ik ben helemaal niet wie ik denk dat ik ben', dacht ik. Ik besefte dat alle idee�n die ik over mezelf had gevormd, alle oordelen die ik over mezelf had uitgesproken, niet waar hoefden te zijn. Dat ik niet langer hoefde te geloven in wat ik dacht over mezelf, of wat anderen over mij dachten. Nu ik voor het eerst werkelijk in mezelf keek, trof ik geen persoon aan die te beschrijven viel, maar een openheid waarbinnen alle mogelijke gedachten en vormen konden verschijnen en weer verdwijnen. Wat een opluchting!

Judith
Nogmaals dank voor de inspirerende workshop van gister. Ik werd vanochtend wakker met het gevoel dat er iets veranderd was in mij, dat ik daadwerkelijk iets heb ervaren en gezien. Ik vond het bijzonder dat ik vanochtend de Happinez opensloeg en daarin het interview met o.a. jou las over "wakker worden" wat nu precies aansluit bij de ervaring die ik gisteren heb gehad. Mooi hoe dingen soms samenvallen...

Ik kom zeker nog eens langs op woensdag avond.

Laila
Dank je wel voor satsang, ik vond het geweldig. Het gaf me een sterke en diepe ervaring van Zelf. Ik ken wel het gewaarzijn van Zelf, maar het komt en gaat normaal.
Ik weet ook wel dat het niet echt komt en gaat, maar dat is nu eenmaal de ervaring.
Nu lijkt het of het zich verankert heeft in mijn lichaam. Tuurlijk loopt de mind te fluisteren: "misschien gaat het nu wel niet meer weg en is het blijvend", ach......de mind.......'t is een schatje hoor.........
Ik voel me heel dankbaar, ik ben jou heel dankbaar. Ik kan niet altijd op woe ivm andere verplichtingen maar ws over twee weken kom ik op de woe naar de ostadestraat.

Angela
Ge�rriteerd raken door afleiding, me zorgen maken om de meest triviale zaken, bepaalde dingen te graag willen. Tijdens de nu-meditatie Intensive vielen deze gedachten helemaal weg. Het mooie is dat ik helemaal niets hoefde te �proberen�, om deze bevrijding te ervaring.

Annemieke
Ik vind het een fantastische ervaring om, toen ik een paar weken geleden heb geprobeerd om alles van mezelf te laten zien, je ook echt alles hebt gezien. Het experimenteren op dat vlak wordt steeds leuker. Ik ben elke dag blij dat ik met de nu-meditaie in aanraking ben gekomen. Ik wil je bedanken voor het delen van jou eraringen en voor alles wat jij laat zien.

Wyno
Ik vond het echt een bijzondere ervaring; vooral het moment dat ik �het� ineens echt goed voelde stromen en het voor mijn gevoel door de �angst en/of stress�-blokkades in mijn lichaam heenbrak; het ontspannen gevoel is aardig blijven hangen, maar ik was die avond echt wel bek-af. Grappig dat ik vandaag en gisteren wel gelijk probeerde me meer in het NU te verplaatsen. Dus: nog een hoop te ontdekken en te laten gebeuren, en laat de sensaties maar komen��.
De komende tijd wil ik me wat meer gaan verdiepen in alle info die op jullie site staat en alles een beetje laten bezinken. Het spreekt me aan en heb het idee dat het mogelijk een hoop �goeds� kan brengen.
Wellicht snel tot ziens op een inloopavond of een intensive.

Jaap
Heel helder, Meditatie die mij aanspreekt, zonder ingewikkelde rituelen en dogma's. Het helpt heel concreet. Nu dus!

Louise
Ik ben blij dat NU-meditatie op mijn pad is gekomen. De rust die ik ervaren heb was erg prettig en ik was verbaasd dat ik daardoor inzichten in mezelf kreeg. Bij die inzichten wist ik me soms geen raad, maar door het te laten zijn is het nu minder onrustig. Ik voor mij zeg; het was pettig om te ervaren, alles te laten zijn.

Tetje
Ik had het altijd heel erg druk, vooral in mijn hoofd. Eenmaal per week nu-meditatie is niet alleen ontspannend tijdens die uurtjes, maar het leerde me ook om overdag vaker even rust te nemen. Altijd maar dat vooruit denken en je zorgen maken. Terwijl nu, op dit moment, eigenlijk alles in orde is. En daar kan je dan even van genieten.

Thomas
Nooit gedacht dat mediteren zoiets normaals is. En dat we daarna gewoon lekker een biertje konden drinken in de Kingfisher, vond ik al helemaal top. Het is echt het meest relaxte avondje van de week.

Ronald
Mooie ervaring. Had thuis al wel eens wat geprobeerd met muziek of ademhalingsmeditatie, maar probeerde toen alles buiten te sluiten en dat is in het dagelijks leven niet eenvoudig.
De NU meditatie is niet alleen een manier om tot rust te komen en te ZIJN zonder oordeel, maar ook een manier om alle valkuilen die het leven biedt beter te kunnen herkennen. Nu is nu, niet toen of ooit. Wat leven we eigenlijk weinig zuiver in het nu...

Antonio
NU meditatie is voor mij de Cherry on the top. Nu dat de Cherry on the top geplaatst is zie ik; dat er geen Cherry is on the top en dat dat ook niet nodig is.
Toen ik een paar weken geleden begon met NU meditatie, was mijn doel, “Om meer of beter, mezelf te zijn” NU. Als IK ooit bestond weet ik, dat ik niet MEER of BETER mezelf kan zijn, want ik ben al compleet. Ik was als altijd compleet. Ik besta immers niet. Permanent, de hele tijd, onafgebroken zien en mischien ook niet.
PS. hartelijk dank tot NU en NU, fantastisch!!!!!!!

Gea
Leuk idee de Intensive nu-meditatie. Ik geniet nog dagelijks van de ervaring die ik had tijdens de workshop in september. Het lukt me ook meer en meer om af en toe die diepe innerlijke rust en stilte te ervaren. De workshop heeft me hierbij zeker geholpen. Het lijkt me fijn om mee te doen met de intensive, ik kan echter niet op die dag. Wie weet in de toekomst, en anders tot op een volgende workshop.

Lianne
Ik heb in de workshop het ware 'zijn' ervaren! Absolute bliss...!

Gerdie
Ik wilde proberen alle geluiden van de stad te verbannen. Dat rotbrommertje, die gillende sirene, de constante prikkels. Wat ik leerde was dat de clue niet zit in het wegduwen, maar in het toelaten en er vervolgens niets mee doen.
Na een paar workshops heb ik een test gedaan:
Ben van het begin van de Albert Cuyp naar het einde gelopen en heb tot de helft van de markt geprobeerd me af te sluiten voor alle mensen, het lawaai, de vieze vislucht enz. Doodmoe en zwaar geirriteerd kwam ik ter hoogte van het Badhuys aan.
De tweede helft heb ik al m'n zintuigen opengesteld en alles op me af laten komen. Als waarnemer, zonder oordeel. Aangekomen bij het eind van de markt, was ik zo ontspannen en voelde me zo lekker dat ik nog een uurtje tevreden op een steen in de zon ben gaan zitten!
Dat was slechts het eerste begin van alles wat de nu-meditatie mij tot nu toe heeft gebracht. Voor mij is het veel meer dan meditatie aan het worden. Ik ben een hele andere manier van leven aan het ontdekken. Heren, chapeau!

Ira
Halverwege de workshop waren de gedachten die anders altijd door mijn hoofd malen, helemaal gestopt. Zo nu en dan kwam er nog wel eentje op, als om het te proberen, maar ergens halverwege gaven ze het steeds op en zakten weer weg, als golven die stuk slaan op het strand.

Johan
Verwacht niets
Vergeet alles
Ontdek zelf

Kevin
Het “Nu” voelt als een warme gloed dat door mijn lichaam vloeit en mijn hart in vuur en vlam zet. Even geen gedachten, alles is ok.

Chantal
Ik snapte nooit wat vrienden van mij bedoelde met 'verlicht zijn' en 'totale stilte'... Vanaf nu is dat compleet anders. Ik ben er geweest en ik kan het iedereen aanraden. Nu-meditatie is tha bomba! (nu nog zorgen dat ik er vanaf volgende week weer trouw ben, jongens...)

Kim
NU-meditatie heeft mij meer inzicht gegeven in mijn gedachte stroom, ik heb gemerkt dat ik niks hoef te doen om het NU te ervaren en dat ik ook niks hoef te doen om in mijn gedachtes te verdwalen..door het wijzen op het moment, en de nadruk op en naar het NU, naar de waarneming die er altijd is, ben ik me meer bewust geworden van de echte waarneming, ik neem waar...

Manon
Ik ging mee met een vriendin en die is altijd broodje nuchter. Maar ik snap nu wel waarom ze zo enthousiast was. Dit is echt cool!