back homeinfo over URU
nu-meditatie introductie workshopsopen nu-meditatie avondennu-meditatie satsang
vragen en antwoorden
ervaring van anderen
zelfrealisatie ofwel verlichting
aanwijzingen deel 1
aanwijzingen deel 2
aanwijzingen deel 3
ervaringen van deelnemers
artikelen, geluidsfragmenten en video's
boeken, DVD's en accessoires
interessante links
Als je de workshop fijn vond, dan vind je satsang heerlijk. In satsang gaan we nog dieper in op de punten die in de workshop aan de orde zijn gekomen. Ook kunnen vragen, die sinds de workshop zijn gerezen worden beantwoord. In satsang wordt je uitgenodigd even niemand te zijn, om te genieten van wat er al is, om bewust te zijn van elke illusie en tegelijkertijd de waarheid die daarachter ligt. Dat doen we o.a. met behulp van de volgende aanwijzingen.

Satsang
Satsang is een sanskrit woord uit de traditie van de advaita (non-dualisme) en het betekent Samenzijn in Waarheid. Even alle verhalen op een zijspoor. Alle ideeën, problemen, fantasieën en verlangens lossen op. We zijn gewoon weer wat altijd al waren: puur en warm gewaarzijn. Als gewaarzijn wordt alles gezien voor wat het echt is. Keer op keer word je uitgenodigd te onderzoeken wat je bezig houdt. Om uiteindelijk te zien wat alle ideeën, overtuigingen en gevoelens echt zijn: illusie, verbeelding, fantasieën in je hoofd. Geen van deze fantasieën overleeft het samenzijn in waarheid. En dat laat je niet achter in een donker gat. Maar juist in een heerlijke levendige stilte.

Onpersoonlijke problemen
Een van de fijne ervaringen tijdens een satsang is dat je ontdekt dat iedereen op vrijwel dezelfde manier zijn of haar problemen creëert. Onze situatie lijkt ineens niet meer zo uniek als voorheen. Door samen te kijken naar wat de aard van onrust is, ontdek je dat je persoonlijke problemen helemaal niet zo persoonlijk zijn als ze eerst leken. Desalniettemin is de oplossing altijd het hetzelfde, altijd onpersoonlijk en toch zeer uniek. Het Hier en Nu bevrijdt iedereen van zichzelf en daarme van alle 'problemen' zoals onrust, verwarring en verkramping. Wat overblijft is vredig gewaarzijn van alles dat echt aanwezig is, in directe wetenschap dat alles precies goed is zoals het is.

Relaxed en problem free
Na een satsang blijkt dat je eens zo hardnekkige gewoontes en denkpatronen steeds minder overtuigend zijn. Langzaam (en soms heel snel) lossen de onderwerpen die je voorheen zoveel onrust opleverden vanzelf op. Nog nooit is er een probleem geïntroduceerd dat niet vanzelf oploste, zonder enige inspanning.

Wij nodigen iedereen uit dit niet zomaar te geloven, maar het zelf te ervaren.

Check de agenda om te kijken of er al open avonden zijn georganiseerd. Indien er nog geen avonden zijn ingepland, kun je er een aanvragen voor jouw groep van minimaal 4 personen.
De avondsatsangs duren ca. 2 uur en je kan zelf de begintijd kiezen. De kosten zijn 10 euro per deelnemr, plus evt. locatiekosten. Aanvragen kan ook via de telefoon. Zie contactgegevens. Sommige mensen vinden het fijn om eerst een introductieworkshop gedaan te hebben, maar dat is zeker niet nodig.Vraag aan:


Satsang avond


Mogelijke locatie:


Shiatsu School